site

Gangguan Virgin Media menyebabkan beribu-ribu pelanggan UK tanpa jalur lebar

Berpuluh-puluh ribu pelanggan UK Virgin Media tidak dapat mengakses internet atau membuat panggilan pagi ini selepas perkhidmatan jalur lebar dan telefonnya terputus buat sementara waktu.

Lebih daripada 28,000 pelanggan melaporkan masalah ketersambungan di laman web Downdetector, manakala syarikat itu berkata dalam tweet bahawa ia “sedar tentang isu . . . menjejaskan perkhidmatan jalur lebar untuk pelanggan Virgin Media serta pusat hubungan kami”.

Syarikat itu kemudiannya berkata ia telah memulihkan perkhidmatan jalur lebar tetapi “memantau keadaan dengan teliti ketika jurutera kami terus menyiasat”.

Seseorang yang mempunyai pengetahuan tentang butiran berkata bahawa syarikat itu telah mengalami masalah “DNS” atau Sistem Nama Domain, dengan pengguna tidak dapat menyambung ke tapak web menggunakan nama domain seperti FT.com.

Mereka menambah bahawa penyiasatan sedang dijalankan dan “permainan busuk” tidak diketepikan.

DNS ialah direktori global yang sepadan dengan alamat internet yang dimasukkan pengguna dengan domain yang mereka cuba akses.

Pada Disember 2021, masalah DNS di Meta menghalang orang daripada mengakses WhatsApp, Facebook dan Instagram selama beberapa jam.

Virgin Media, yang dimiliki bersama oleh jutawan John Malone Liberty Global dan Telefónica Sepanyol, ialah salah satu penyedia perkhidmatan jalur lebar dan telefon terbesar di UK.

result pengeluaran sgp

toto sydney

info keluaran sydney

info togel hk

singapura totobet net