site

Ketua CBI Tony Danker dipecat selepas dakwaan salah laku

Ketua Pengarah CBI Tony Danker telah dipecat berkuat kuasa serta-merta berikutan siasatan terhadap dakwaan gangguan seksual di organisasi majikan.

Dia akan digantikan oleh Rain Newton-Smith, bekas ketua ekonomi kumpulan lobi UK, yang akan kembali sebagai ketua pengarah selepas tempoh singkat sebagai pengarah urusan untuk polisi di Barclays.

Pemecatan Danker pada hari Selasa berikutan siasatan oleh firma guaman Fox Williams, yang telah menggegarkan organisasi perniagaan dan menimbulkan dakwaan lanjut yang tidak berkaitan dengan Danker.

Tiga lagi pekerja CBI kini telah digantung sementara menunggu siasatan lanjut ke atas beberapa dakwaan yang berterusan, CBI mengesahkan.

CBI berkata dakwaan dalam beberapa minggu kebelakangan ini telah “menghancurkan” organisasi itu dan bahawa kelakuan Danker telah “kurang daripada yang diharapkan daripada ketua pengarah”.

Dalam satu kenyataan ia menambah: “Kami memohon maaf kepada mangsa kegagalan organisasi ini, termasuk mereka yang terkesan dengan rasa jijik yang kami semua rasai semasa mendengar cerita mereka. Tiada siapa yang sepatutnya berasa tidak selamat di tempat kerja mereka.”

totobet net singapura

minta pengeluaran sidney hari ini

totobet sdytotobet sidneytogel sdy

data hongkong malam ini

totobet sgp hari ini