site

Laporan Hewitt kepada NHS England menggesa kuasa dipertingkatkan untuk pemimpin tempatan tertinggi

Laporan rasmi tentang cara meningkatkan kualiti penjagaan kesihatan di England telah mengesyorkan kuasa yang dipertingkatkan untuk pemimpin kesihatan tempatan berprestasi tinggi dan pengurangan dalam sasaran negara.

Laporan yang ditugaskan kerajaan, yang diterbitkan pada hari Selasa, mengkaji peranan “sistem penjagaan bersepadu”, badan berkanun yang menyatukan pihak berkuasa kesihatan, kerajaan tempatan dan sektor sukarela untuk merancang dan membiayai penjagaan kesihatan.

Patricia Hewitt, bekas setiausaha kesihatan Buruh yang mengetuai laporan itu, menggambarkan NHS sebagai “lebih daripada perkhidmatan penyakit nasional daripada perkhidmatan kesihatan nasional”.

Beliau mencadangkan pakej langkah yang direka untuk memastikan perkhidmatan kesihatan lebih menumpukan pada mencegah kesihatan yang tidak baik dan bukannya merawatnya, termasuk pendekatan pembiayaan yang lebih konsisten.

Hewitt mencadangkan strategi pembiayaan semasa tidak menyokong pendekatan pencegahan. “Rakan kongsi ICS bergelut untuk menangani sistem dan peraturan yang terlalu rumit, tidak selaras” untuk mengalihkan sumber ke tempat yang paling diperlukan, katanya.

“Horizon pembiayaan berbilang tahun, dengan keperluan pelaporan yang berkadar,” diperlukan, tambahnya.

Hewitt juga mengesyorkan bahawa bahagian belanjawan NHS di peringkat ICS menuju ke arah pencegahan harus ditingkatkan sekurang-kurangnya 1 peratus dalam tempoh lima tahun akan datang.

Bukan sahaja wang tetapi cara kerja yang berbeza diperlukan, kata laporan itu. ICS yang paling berkesan harus bekerjasama dengan NHS England “untuk membangunkan model baharu dengan tahap autonomi yang jauh lebih besar, digabungkan dengan akauntabiliti yang teguh dan berkesan”.

Khususnya, kira-kira 10 daripada ICS yang paling “matang” harus bekerjasama dengan jabatan kesihatan dan kerajaan tempatan untuk mewujudkan “perkongsian akauntabiliti tinggi dan tanggungjawab” baharu, yang akan beroperasi mulai April tahun depan.

Rangka kerja untuk HARPs harus merangkumi “pengurangan radikal dalam bilangan keutamaan negara yang dikongsi dan sepadan [key performance indicators]”.

Sebaliknya, ia mencadangkan “sebilangan kecil keutamaan” yang mana perkongsian akan dipertanggungjawabkan. HARPs akan mendapat manfaat daripada “kebebasan kewangan yang lebih besar” untuk membolehkan rakan kongsi menggunakan sumber terbaik.

Secara berasingan, Hewitt menggesa para menteri untuk “mengurangkan dengan ketara bilangan sasaran negara, dengan pastinya tidak lebih daripada 10 keutamaan negara”.

Bulan lalu, NHS England mengumumkan bahawa elaun kos berjalan (RCA) untuk papan jagaan bersepadu – sebahagian daripada ICS – yang telah dibekukan dalam bentuk tunai untuk tahun kewangan 2023 hingga 2024, akan dikurangkan lagi sebanyak 30 peratus dalam terma sebenar sepanjang dua tahun berikutnya.

Sambil menyatakan “tekanan yang kuat terhadap kewangan negara, serta penduduk,”, Hewitt berkata, “skala dan masa pengurangan ini mewujudkan ancaman sebenar kepada kejayaan pembangunan ICS”.

Beliau mencadangkan pemotongan 10 peratus yang dirancang dalam RCA untuk tahun kewangan 2025-26 harus dipertimbangkan semula sebelum Belanjawan tahun depan.

Jabatan Kesihatan dan Penjagaan Sosial berkata: “ICS adalah bahagian penting dalam rancangan kerajaan untuk menyampaikan lebih banyak perkhidmatan kesihatan dan penjagaan kesihatan yang digabungkan dan berkesan serta mengurangkan masa menunggu pesakit, salah satu keutamaan utama perdana menteri untuk 2023.

“Menteri-menteri akan menyemak cadangan laporan ini dalam masa terdekat.”

www.togelbet.net singapore

peng sydney

sidney totobet

angka hk

totobet net singapura