site

Lima Permainan Yang Membuat Anda Rasa Bersalah Pada Penghujungnya, Bukan Sedih Atau Gembira

Apabila permainan membuat anda merasakan sesuatu, adalah mudah untuk mengukur kadar kejayaan permainan. Pada masa kini, kami melihat banyak permainan yang meletakkan anda di tempat kejadian dan memberi anda pilihan yang sukar. Adakah anda akan menyelamatkan rakan anda atau bandar orang yang terbakar? Adakah anda akan membunuh seorang kanak-kanak untuk beberapa emas? Apa yang berlaku kepada tebusan yang anda gagal lindungi? Pencarian jenis ini membuatkan anda berasa seperti penjahat sebenar cerita, walaupun anda telah membunuh penjahat yang sepatutnya. Mengimbas kembali watak-watak ini membuatkan anda berasa kesal dengan tindakan yang dilakukan. Berikut adalah beberapa kematian watak yang menimbulkan rasa bersalah.

The Great Grey Wolf Sif – Jiwa Gelap

The Great Grey Wolf Sif ialah salah satu nama pertama yang anda fikirkan mengenai watak yang anda tidak mahu bunuh tetapi terpaksa. Sif adalah haiwan peliharaan yang baik yang hanya mempertahankan kubur tuannya dengan menggunakan pedang besar tuannya di mulutnya untuk melindungi tempat peristirahatan tuannya. Apa yang memburukkan lagi ialah bunyi yang dia keluarkan apabila kesihatannya semakin rendah, dan kemudian dia mula tempang. Dia hampir tidak dapat mempertahankan dirinya dan ia tidak dapat ditanggung. Tetapi tiada cara untuk memajukan permainan tanpa membunuh Sif, jadi anda mesti membunuh anjing yang setia. Bagi pengguna yang telah memainkan DLC Artorias of the Abyss, ia menjadi lebih sukar kerana mereka tahu Sif tidak mahu melawan anda dan dia mengenali anda tetapi anda tidak mempunyai pilihan.

The Sasquatches – Red Dead Redemption Undead Nightmare

Red Dead Redemption Undead Nightmare mungkin kelihatan seperti pengembaraan pengembangan zombi biasa anda, tetapi ia lebih daripada itu. Permainan ini terdiri daripada gabungan mitos dan legenda. Salah satu legenda tersebut ialah “The Sasquatches” atau Yeti yang hebat. Apabila seorang lelaki menghampiri anda memberitahu anda mereka melihat Yeti menyerang dan membunuh seseorang, anda pasti akan membunuh mereka semua, dan anda melakukannya. Tetapi satu perkara yang anda tidak perasan apabila anda membunuh mereka ialah mereka tidak menyerang anda sama sekali dan cuba menjauhkan diri untuk mengelakkan anda. Hanya apabila anda mencapai Yeti terakhir, anda menyedari bahawa anda boleh bercakap dengan mereka. Yeti yang lemah dan kelihatan kalah bercakap dengan anda, dalam bahasa Inggeris yang fasih, tentang bagaimana jenis mereka akan pupus kerana seseorang memburu mereka atas sebab yang tidak diketahui olehnya. Dia juga mengatakan bahawa mereka hanya makan beri dan bukan bayi. Dia juga memberitahu anda untuk mengeluarkannya daripada kesengsaraannya kerana dia tidak mahu hidup lagi.

Malaikat – Borderlands 2

Semasa anda bermain permainan ini, anda tertanya-tanya bagaimana Angel berada di dalam kepala anda dan mengapa dia berada di dalam kepala anda. Semasa permainan berlangsung, anda gembira untuk memilikinya kerana dia nampaknya mahu membantu anda. Kita berada di tangan yang baik, bukan? BETUL? Sekarang adalah apabila permainan menjatuhkan bom kepada anda kerana ia mendedahkan bahawa dia bersama antagonis. Malaikat yang sama yang membimbing anda melalui separuh masa pertama permainan, Malaikat itu berada di pihak musuh. Apabila anda mengetahui lebih lanjut tentang dia, ia hanya menjadi lebih teruk dan anda mengetahui sejauh mana Jack telah meletakkan dia melalui. Apa yang dia mahukan ialah awak keluarkan dia daripada kesengsaraan sementara dia berharap awak juga mengalahkan Jack. Semua ini hanya membuat kebencian anda terhadap Jake meningkat, tetapi saya rasa ia adalah situasi menang-menang?

Saren Arterius – Kesan Massa

Terdapat beberapa kali anda mempersoalkan sama ada anda membuat keputusan yang betul semasa bermain Mass Effect. Kita juga boleh menambah bahawa menumbuk wartawan itu bukan salah satu daripada mereka. Membunuh Saren, antagonis utama permainan adalah satu pengalaman pahit. Apabila anda menghampiri penghujung, anda dapati bahawa Saren telah diindoktrinasi sepenuhnya oleh para penuai. Anda meyakinkan dia untuk melawannya kerana masih terdapat sebahagian daripada Saren walaupun semua indoktrinasi, yang merupakan bukti kemahuan beliau. Saren melawan balik terhadap penuai semasa anda meyakinkan Turian untuk membunuh diri semasa Saren bersedia untuk satu tindakan terakhir menentang Sovereign. Satu isu ialah semua ini memberi sedikit perbezaan untuk Sovereign kerana dia hanya menghidupkan semula mayat Saren, membuatkan anda berasa kasihan dengan lelaki itu.

The Colossi – Bayang Colossus

Harga untuk kebangkitan sesiapa kemungkinan besar tidak berbaloi, sama ada dalam buku atau permainan. Itulah yang berlaku dalam Shadow of the Colossus. Anda sedang dalam usaha untuk menghidupkan semula seorang gadis bernama Mono dan anda perlu mengalahkan 16 Colossi dengan cara anda. Apabila anda menemui Colossi ini, anda perasan bahawa mereka mengelak daripada melawan anda dan anda akhirnya memprovokasi mereka dalam kes tertentu. Tetapi ternyata mereka sebenarnya penjaga yang menyimpan sebahagian daripada jiwa Dormin, dan setiap raksasa yang anda bunuh mengembalikan bahagian itu kembali kepadanya, memastikan dia kembali berkuasa. Anda membantu dan bersubahat dengan dewa kematian.

Data HK Hari Ini

Pengeluaran Hongkong

Togel Sydney

Angka Keluar SGP

Data Pengeluaran SDY

Result Sidney Hari Ini