site

Pelan pencen universiti UK memberi amaran terhadap perubahan peraturan pembiayaan

Pelan persaraan sektor swasta terbesar UK dan ratusan universiti telah memberi amaran kepada badan pemantau pencen bahawa perubahan peraturannya berisiko merosakkan pertumbuhan ekonomi dan sektor pendidikan.

Dalam surat kepada Pengawal Selia Pencen, yang dilihat oleh Financial Times, Skim Persaraan Universiti £90bn berkata pihak berkepentingan mempunyai “keragu-raguan yang mendalam” tentang cadangan perubahan kepada kod pembiayaan untuk pencen faedah yang ditentukan.

Pembaharuan itu, yang diterbitkan pada Disember tahun lepas, mungkin memerlukan sebahagian besar daripada 5,200 rancangan DB UK, yang menjanjikan pencen terjamin, untuk melabur lebih banyak dalam aset berisiko rendah, termasuk bon, dan kurang dalam aset pertumbuhan berisiko tinggi seperti saham.

Badan pemantau mahu mengurangkan kemungkinan kejutan membiayai untuk rancangan persaraan ini, yang kebanyakannya ditutup dan mengurangkan liabiliti mereka dalam beberapa dekad akan datang.

Tetapi USS – bersama Universiti UK, yang mewakili penyedia pendidikan tinggi, dan Kesatuan Universiti dan Kolej, yang bercakap untuk kakitangan – memberi amaran kepada TPR bahawa keperluan untuk menyokong strategi pencen berisiko rendah boleh merosakkan “prospek masa depan” pekerja dan mengalihkan sumber. jauh dari pengajaran dan penyelidikan.

Kumpulan itu menambah: “Rejim pembiayaan DB yang tidak mencerminkan status terbuka USS dan ufuk jangka panjang dengan sewajarnya, dan yang tidak mengiktiraf kekuatan dan sifat sektor pendidikan tinggi yang menyokongnya, boleh mengurangkan keupayaannya untuk menyokong objektif tersebut, meletakkan tuntutan yang tidak perlu kepada majikan kami yang menaja dan merugikan ahli kami.”

Surat itu menandakan luahan terbaharu industri pencen mengenai kesan perubahan terhadap ahli sekiranya skim DB perlu membentuk semula strategi pelaburan mereka.

Ia juga datang semasa kerajaan mengkaji cara untuk mengeluarkan berbilion paun modal daripada pelan pencen caruman yang ditetapkan, di mana ahli tidak mempunyai jaminan persaraan mereka, dengan menggalakkan pelaburan dalam aset seperti infrastruktur dan syarikat permulaan teknologi.

USS, yang mempunyai lebih 500,000 ahli dan kira-kira 60 peratus daripada dana £90 bilionnya dilaburkan dalam “aset pertumbuhan”, berkata ia “sangat percaya” bahawa modal dana pencen boleh “memainkan peranan penting dalam mempercepatkan pertumbuhan, meningkatkan jangka panjang. pelaburan dalam infrastruktur dan menyokong peralihan kepada sifar bersih”.

Jon Forsyth, rakan kongsi di LCP, sebuah kumpulan perunding aktuari, berkata peraturan pendanaan yang “tegar” boleh memaksa semua skim untuk mengurangkan risiko strategi pelaburan pada masa tertentu, yang membawa kepada “akibat yang tidak diingini yang lebih meluas”.

“Ini termasuk majikan, yang mungkin menghadapi peningkatan kos kerana mereka tidak lagi boleh bergantung kepada pulangan pelaburan daripada aset berisiko untuk membiayai janji pencen,” katanya.

“Banyak skim yang menyah risiko pada masa yang sama juga boleh memberi kesan ke atas pasaran gilt,” tambahnya, dalam menerima kegawatan pasaran bon September lalu.

Pengawalselia Pencen berkata draf perundingan kod pembiayaannya mempunyai “pemesejan dan pendekatan khusus” untuk skim terbuka seperti USS.

“Kami terlibat secara meluas dengan pihak berkepentingan semasa perundingan kami, termasuk USS, sebagai nota surat mereka, dan kini akan mempertimbangkan dengan teliti semua maklum balas, serta peraturan akhir, semasa kami memuktamadkan kod tersebut. Kami akan terus terlibat rapat dengan industri semasa proses itu.”

results togel singapura

pengeluaran sidney siang tadi

totobet sidney hari ini

hongkong malam ini keluar

totobet.net sgp