site

Pemimpin NHS menggesa doktor dan menteri muda untuk menyelesaikan mogok gaji

Pemimpin kesihatan pada hari Selasa menggesa doktor muda dan menteri untuk mengadakan perbincangan baru mengenai gaji, kerana pesakit dan kakitangan NHS merasakan kesan pertama mogok 96 jam yang menghentikan beribu-ribu operasi dan temu janji di seluruh England.

Profesor Sir Stephen Powis, pengarah perubatan kebangsaan NHS England, sebelum ini memberi amaran bahawa tindakan keluar oleh ahli Persatuan Perubatan British akan menyebabkan “gangguan yang tidak pernah berlaku sebelum ini kepada perkhidmatan NHS”, berikutan hujung minggu cuti bank yang mencabar untuk hospital.

Mogok paling lama oleh doktor di bawah gred perunding datang apabila BMA mendesak kenaikan gaji sebanyak 35 peratus, dengan mengatakan kenaikan itu diperlukan untuk mengimbangi hakisan gaji selama 15 tahun.

Miriam Deakin, pengarah dasar dan strategi di NHS Providers, yang mewakili amanah kesihatan di England, berkata GP, paramedik, ahli farmasi dan matron komuniti semuanya bekerjasama dengan perunding dan doktor pakar untuk meminimumkan risiko kepada keselamatan pesakit.

Tetapi dia memberi amaran bahawa melepasi hari pertama mogok adalah “hanya permulaan” dan bahawa pemimpin amanah “bimbang untuk mendapatkan perlindungan yang mencukupi untuk syif malam yang akan datang”.

“Adalah menjengkelkan untuk mendengar kerajaan dan kesatuan sekerja bercakap tentang mengapa mereka tidak boleh berkumpul daripada hanya duduk dan bercakap. Kami memerlukan lompatan imaginasi daripada semua pihak. . . untuk menamatkan mogok sekarang,” kata Deakin, sambil menambah bahawa dia memahami kekecewaan doktor muda selama bertahun-tahun pemotongan gaji jangka sebenar.

Matthew Taylor, ketua Konfederasi NHS, yang bercakap untuk organisasi kesihatan di seluruh negara, juga menekankan keperluan mendesak untuk perbincangan.

“Tempoh rundingan mungkin akan berlaku akhirnya – ia hanya persoalan bila dan berapa banyak kerosakan akan berlaku sepanjang perjalanan,” katanya, sambil menambah bahawa pemimpin kesihatan mahu “kedua-dua pihak melakukan segala-galanya dalam kuasa mereka untuk mencari perkara biasa. tanah secepat mungkin”.

Seorang doktor kanan yang menghadapi serangan mogok di barisan hadapan berkata kedua-dua pihak perlu “membesar” dan memulakan rundingan, sambil menambah bahawa dia ingin “menyatukan kepala”.

Downing Street berkata pada hari Selasa bahawa ia “bersedia dan bersedia untuk berunding” kerana ia telah melakukan “berjaya dengan kesatuan kesihatan lain”, tetapi bahawa permintaan BMA untuk 35 peratus “sama sekali tidak selaras dengan pekerja lain dalam sektor awam” .

“Kami tidak boleh berunding dari titik permulaan itu,” kata Nombor 10, sambil menambah bahawa ia “tidak mampu untuk pembayar cukai British”.

Ipsos, sebuah syarikat pengundian, berkata pada hari Selasa bahawa penyelidikannya mendapati 54 peratus rakyat Britain menyokong mogok doktor muda, dengan hanya kurang satu perempat menentang.

BMA telah berkata setiausaha kesihatan Steve Barclay mesti tampil dengan tawaran “boleh dipercayai” untuk menghentikan tindakan mogok – mesej yang diperkukuh pada hari Selasa oleh Dr Emma Runswick, timbalan pengerusi majlis pemerintah kesatuan, yang memberitahu BBC bahawa ia tidak pernah tetapkan sebarang prasyarat untuk perbincangan.

“Tuntutan kami ialah pembalikan pemotongan gaji. Itu yang kita mahu. Jika mereka bersedia untuk meletakkan tawaran di atas meja, kami bersedia untuk berunding,” katanya.

result toto sgp

keluaran sdy

keluaran sydney

togel hkg 2021 hari ini keluar live result hongkong malam ini

pengeluaran sgptotobet sgptotobet singapore