site

Peraturan pemeriksaan UK yang disemak untuk mengecualikan puluhan ribu kakitangan kewangan

Puluhan ribu pekerja kewangan boleh dikecualikan daripada peraturan pasca krisis yang mempertanggungjawabkan mereka secara peribadi atas kegagalan dalam pengawasan mereka ketika kerajaan UK meneruskan rancangan untuk meningkatkan daya saing Kota London.

Kerajaan berikrar untuk merombak sistem lama — dikenali sebagai Rejim Pengurus Kanan & Pensijilan — sebagai sebahagian daripada pembaharuan Edinburgh, yang direka untuk membebaskan Bandar Raya daripada peraturan yang terlalu membebankan selepas Brexit.

Perbendaharaan telah mengulangi komitmennya terhadap pembaharuan walaupun kegagalan Credit Suisse baru-baru ini dan segelintir bank AS mencetuskan penelitian baru terhadap risiko dalam sektor kewangan.

Seseorang yang biasa dengan pemikiran Perbendaharaan memberitahu Financial Times bahawa semakan akauntabiliti boleh menyebabkan puluhan ribu orang dikecualikan daripada rejim, yang kini meliputi sekitar 190,000 individu.

UK percaya ini akan meningkatkan daya saing berbanding pusat kewangan lain yang program akauntabilitinya meliputi bahagian yang lebih kecil daripada tenaga kerja.

Rejim UK juga mungkin memberi “lebih kredit” untuk pengalaman individu di peringkat antarabangsa apabila menilai kesesuaian mereka untuk peranan yang sama di UK, tambah orang itu, sambil menawarkan sebagai contoh seorang peniaga yang telah diluluskan oleh pengawal selia Jerman dan mahu melaksanakan peranan yang serupa di London.

Perbendaharaan berharap kedua-dua langkah itu akan menangani kebimbangan bos industri kewangan, yang difahamkan telah memberitahu pegawai bahawa rejim semasa adalah halangan yang lebih besar dalam menarik bakat ke UK daripada proses memperoleh visa untuk warga asing, sebahagiannya kerana rejim sangat membebankan, dan sebahagiannya kerana ia mengambil masa yang lama untuk mendapatkan pemohon melaluinya.

“Ujian yang sesuai dan wajar untuk pengurus kanan akan kekal – krisis kewangan global 2008 mengajar kami bahawa mereka mesti bertanggungjawab atas tindakan mereka,” kata menteri Bandaraya Andrew Griffith kepada Financial Times. “Tetapi kami mahu memastikan ia digunakan secara berkadar untuk mengelakkan kesan yang tidak disengajakan, seperti memperlahankan pengambilan bakat terbaik di seluruh dunia.”

Perbendaharaan membayangkan pemikirannya dalam panggilan untuk mendapatkan bukti minggu ini. Ia meminta firma untuk pandangan mereka tentang bagaimana SMCR memberi kesan kepada daya saing UK dan untuk cadangan “rejim lain” yang boleh dipelajari oleh kerajaan.

Bank of England dan Financial Conduct Authority minggu lalu secara berasingan menerbitkan dokumen yang menunjukkan bahawa rejim UK lebih luas daripada yang berkuat kuasa di bidang kuasa lain termasuk Singapura, Australia, Malaysia dan Ireland.

Richard Burger, rakan kongsi di firma undang-undang WilmerHale, berkata industri akan “sangat mengalu-alukan” sebarang penyempitan rejim, yang memerlukan firma menilai setiap tahun kesesuaian dan kesesuaian sekitar 120,000 lagi pekerja junior melalui pensijilan. Mereka juga mesti mengemukakan orang yang keputusannya memberi kesan material kepada risiko firma mereka untuk pra-tapisan oleh pengawal selia di bawah rejim pengurus kanan, yang meliputi sekitar 68,000 orang.

“Jika anda melihat merentasi bidang kuasa lain . . . ia nampaknya tidak merugikan mereka dari segi sistem perkhidmatan kewangan dan ekonomi mereka untuk mempunyai fungsi dan skop yang lebih sempit,” kata Burger. Beliau menambah bahawa penyempitan rejim boleh melegakan kesesakan di FCA, yang telah dikritik kerana tempoh masa yang diperlukan untuk meluluskan permohonan.

Namun, Simon Morris, Rakan Kongsi perkhidmatan kewangan dengan firma guaman CMS, berkata ia akan menjadi “retrogred” untuk mengeluarkan kakitangan peringkat rendah daripada rejim, kerana ketiadaan pendakwaan di bawah model semasa “menunjukkan bahawa firma dan pengurus mereka melakukan perkara yang betul. ”.

“Perbandingan di luar negara tidak semestinya membantu,” tambah Morris. “Beberapa negara lain mempunyai sektor kewangan yang tidak seimbang besar dan penting. Dan ia patut diingati di mana bank-bank itu sedang runtuh. Piawaian UK yang berkesan tidak boleh dikompromi untuk keuntungan politik jangka pendek.”

Panggilan Perbendaharaan untuk bukti berlangsung sehingga 1 Jun, begitu juga dengan perundingan industri berasingan yang dijalankan oleh FCA dan Bank of England.

pengeluaran sydney hari ini live tercepat

pengeluaran sdney

togel sidney.

hongkong malam ini keluar

pengeluaran singapura