site

Persatuan broker insurans berhenti CBI atas dakwaan salah laku

Persatuan Broker Insurans British telah membatalkan keahlian CBInya kerana dakwaan salah laku seksual yang dilemparkan terhadap kakitangan kanan di organisasi lobi perniagaan terkemuka di UK, salah satu daripada sekumpulan ahli telah memutuskan hubungan mereka.

Persatuan itu, yang mewakili 1,800 pembrokeran insurans dan firma perantara lain, memberitahu CBI minggu lalu bahawa ia akan menghentikan keahliannya, menurut seseorang yang biasa dengan perkara itu. BIBA enggan mengulas.

Dalam temu bual pada hari Jumaat, Brian McBride, presiden CBI, berkata “segelintir” ahli telah membatalkan keahlian mereka sejak dakwaan itu pecah, membawa kepada spekulasi mengenai bagaimana CBI akan menguruskan aliran tunainya jika krisis semakin mendalam.

Ramai ahli, termasuk Rolls-Royce, Marks dan Spencer, EY dan Aon, telah menyatakan kebimbangan yang serius tentang situasi di CBI ketika mereka menunggu hasil siasatan bebas oleh firma guaman Fox Williams terhadap pelbagai gangguan seksual, buli di tempat kerja dan dakwaan pengambilan dadah.

Dakwaan itu, yang pertama kali dilaporkan oleh The Guardian, termasuk dakwaan merogol pada pesta kakitangan 2019 yang kini disiasat oleh Polis Kota London. CBI telah menggantung tiga pekerja sementara menunggu hasil siasatan.

Minggu lalu, berikutan penyiasatan berasingan Fox Williams terhadap dakwaan salah laku di tempat kerja, CBI memecat ketua pengarahnya Tony Danker.

CBI menggaji kira-kira 300 orang di pejabat UK dan antarabangsanya dan sedang berjuang untuk mengekalkan ahli yang langganannya menyumbang sebahagian besar daripada perolehan tahunan kumpulan lobi sekitar £25 juta.

McBride berkata beliau telah menghabiskan banyak minggu lepas dalam panggilan telefon persendirian dengan ahli CBI yang menawarkan jaminan kepada mereka bahawa organisasi itu boleh menuntut semula keyakinan kerajaan dan orang ramai, menggesa ahli untuk menilai organisasi itu atas tindakannya.

Bagaimanapun, ia terpaksa membatalkan semua penglibatan luar, termasuk makan malam tahunannya yang berprestij, selepas menteri kerajaan dan ahli politik pembangkang terkemuka menghentikan interaksi dengan kumpulan itu.

McBride berkata pada hari Jumaat bahawa adalah “tidak adil” bagi kerajaan untuk meninggalkan CBI dalam keadaan dingin untuk tempoh mana-mana penyiasatan jenayah terhadap kes rogol, yang boleh mengambil masa 12 hingga 18 bulan.

Majoriti ahli CBI telah berkata bahawa mereka sedang menunggu untuk melihat hasil laporan Fox Williams sebelum membuat sebarang keputusan. McBride berkata bilangan yang telah berhenti adalah dalam “digit tunggal”.

Bagaimanapun bos salah seorang ahli CBI terbesar memberitahu Financial Times bahawa organisasi itu tidak boleh kekal dalam limbo terlalu lama. “Bagi saya ia adalah ‘tunggu dan lihat’, kerana jika anda mempunyai organisasi jurucakap yang kini diredam dengan berkesan, dan jika anda mempunyai organisasi pelobi yang tidak diminati oleh orang yang anda lobi, berapa lama ia boleh berlaku pada?”

Eksekutif itu menambah bahawa semua ahli kini akan mempertimbangkan kedudukan mereka, menyukarkan badan itu merancang aktiviti masa depannya kerana ketidakpastian mengenai aliran tunainya daripada yuran langganan.

“Mereka tidak akan menyimpan semua ahli itu. Ramai orang membayar keahlian mereka kerana mereka selalu membayar keahlian mereka. Mereka tidak pernah mempunyai saat apabila semua orang benar-benar berfikir [about it] pada masa yang sama.”

“Kami bertanya kepada diri sendiri, apa yang kami dapat daripada CBI?” kata ketua eksekutif ahli CBI yang lain, yang berkata dakwaan itu adalah “skandal” dan keahliannya “berjaga-jaga”.

Persatuan Penanggung Insurans British, ahli persatuan yang lain, berkata ia sedang memantau keadaan.

CBI berkata: “Sebarang peletakan jawatan sentiasa menjadi penyesalan. Sebagai ahli yang sangat dihargai sebelum ini, kami berharap — dan percaya — mereka [the BIBA] akan membuka pintu untuk mengkaji semula keputusan itu pada masa hadapan.”

hasil result sgp

pengeluaran sindy

sydney togel hari ini

apa keluar hk malam ini