site

Rang Undang-Undang untuk Memperluas 529 Akaun Simpanan Diperkenalkan Semula di Dewan Senat

Perundangan dwipartisan, yang telah lama disokong oleh ASAE, akan membenarkan pekerja menggunakan 529 akaun simpanan pendidikan untuk membayar pensijilan profesional sukarela dan kelayakan yang ditawarkan oleh persatuan.

 

Sen. Amy Klobuchar (D-MN) dan Mike Braun (R-IN) dan Wakil Rob Wittman (R-VA) dan Abigail Spanberger (D-VA) minggu ini memperkenalkan semulaKebebasan Melabur dalam Akta Tenaga Kerja Esok,perundangan dwipartisan untuk membenarkan rakyat Amerika menggunakan akaun simpanan pendidikan ‘529’ untuk program latihan kemahiran, kelayakan dan pensijilan.

Undang-undang semasa hanya membenarkan pekerja dan keluarga menggunakan 529 akaun untuk membayar perbelanjaan kolej, universiti dan sekolah vokasional, tetapi ASAE dan Gabungan Pensijilan Profesional telah lama memperjuangkanKebebasan Melabur dalam Akta Tenaga Kerja Esok sebagai cara untuk pekerja membayar pensijilan profesional sukarela dan kelayakan yang ditawarkan oleh persatuan.

“Pensijilan dan kelayakan pasca menengah lain adalah laluan kepada pekerjaan dan pertumbuhan kerjaya merentas bidang, daripada pekerjaan perkhidmatan peringkat permulaan kepada perubahan pekerjaan pertengahan kerjaya kepada jawatan kepimpinan dalam profesion yang memerlukan pengetahuan yang sangat khusus,” kata Mary Kate Cunningham, CAE, kanan ASAE naib presiden dasar awam, apabila rang undang-undang itu pada asalnya diperkenalkan.

“Program latihan dan pembangunan kemahiran membantu menyediakan orang ramai dengan alat dan sumber yang mereka perlukan untuk berjaya dalam ekonomi kita,” kata Klobuchar dalam kenyataan akhbar. “Dengan membenarkan pekerja menggunakan simpanan pendidikan ‘529’ mereka untuk membayar latihan dan pensijilan tambahan, undang-undang dwipartisan kami akan membolehkan lebih ramai rakyat Amerika mengakses dan mendapat manfaat daripada program berharga ini.”

Setiap pelajar sekolah menengah di Amerika perlu tahu bahawa anda tidak semestinya perlu pergi ke kolej untuk mempunyai kerjaya yang hebat,” kata Braun dalam kenyataan akhbar. “Dengan meluaskan peluang dan akses kepada program latihan kemahiran, dan membiarkan rakyat Amerika menggunakan simpanan pendidikan ‘529’ mereka untuk membayarnya, kami boleh menangani kekurangan kemahiran di seluruh negara dan mengisi pekerjaan Amerika.”

Rang undang-undang Senat ditaja bersama oleh Sen. Tammy Duckworth (D-IL), Susan Collins (R-ME), Dianne Feinstein (D-CA), Joe Manchin (D-WV), Martin Heinrich (D-NM), Peter Welch (D-VT) dan Tommy Tuberville (R-AL).

The post Rang Undang-Undang Kembangkan 529 Akaun Simpanan Diperkenalkan Semula di Senat, House appeared first on Persatuan Sekarang.

Pengeluaran Hongkong

Togel SGP

Result Singapura

Data Sidney

Keluaran Sidney