site

Satu daripada 10 pesakit menunggu lebih 12 jam di A&E di England

Satu daripada 10 orang terpaksa menunggu lebih daripada 12 jam di jabatan kecemasan hospital di England pada Februari, menonjolkan tekanan yang dihadapi NHS.

Tahap masalah itu didedahkan dalam data yang diterbitkan pada Khamis buat kali pertama sebagai sebahagian daripada inisiatif kerajaan yang bertujuan untuk cuba menambah baik kemalangan dan penjagaan kecemasan.

Angka rasmi menunjukkan bahawa 126,000 orang daripada hanya di bawah 1.2 juta yang mendapatkan bantuan perubatan segera pada Februari menunggu lebih setengah hari selepas tiba di hospital. NHS tidak menyediakan sebarang data setanding yang diterbitkan untuk bulan yang sama tahun lepas.

Angka-angka itu menggariskan tekanan pada perkhidmatan kesihatan di England dan datang ketika ia menghadapi hari ketiga mogok doktor muda 96 jam yang telah menyebabkan pembatalan sejumlah besar operasi dan temu janji yang tidak mendesak.

Sebelum ini, NHS hanya menerbitkan data bulanan untuk mereka yang menunggu lebih daripada 12 jam setelah keputusan dibuat untuk memasukkan mereka ke wad. Di bawah langkah ini, NHS England berkata bilangan orang yang menunggu lebih daripada setengah hari pada bulan Mac berada di bawah 40,000, hampir dua kali ganda daripada 22,500 pada bulan yang sama tahun lepas.

Data terkini juga menunjukkan bahawa bilangan pesakit yang menunggu untuk operasi tidak mendesak pada bulan Februari meningkat sedikit pada bulan sebelumnya kepada 7.2 juta. Daripada jumlah itu lebih 40 peratus menunggu lebih daripada 18 minggu untuk memulakan rawatan hospital selepas rujukan, jauh dari sasaran yang memerlukan 92 peratus pesakit dilihat dalam tempoh masa itu.

Hanya lebih 362,00 pesakit menunggu lebih daripada setahun, penurunan sebanyak 4.5 peratus bulan ke bulan, manakala bilangan pesakit yang menunggu 18 bulan menurun hampir satu pertiga kepada hanya di bawah 30,000.

Kerajaan telah menetapkan sasaran untuk NHS untuk membersihkan semua pesakit yang menunggu lebih daripada 18 bulan pada awal April. Tetapi pemimpin perkhidmatan kesihatan telah berkata beberapa siri mogok NHS sejak pertengahan Disember, yang membawa kepada pembatalan 285,000 operasi dan pelantikan, menjadikannya sangat tidak mungkin sasaran itu akan dipenuhi.

Di samping itu, mogok doktor muda terbaharu dijangka membawa kepada pembatalan kira-kira 350,000 operasi dan temu janji, menurut pemimpin kesihatan.

Pemberhentian itu adalah mogok kedua oleh doktor muda dan berikutan tindakan industri baru-baru ini oleh pekerja kesihatan lain yang telah memperdalam krisis dalam NHS kerana ia bergelut dengan senarai menunggu rekod. Menteri-menteri telah membuat tawaran gaji yang lebih baik kepada jururawat dan kakitangan NHS lain, yang ahli kesatuan mengundi.

Miriam Deakin, pengarah dasar dan strategi di NHS Providers, yang mewakili amanah kesihatan di seluruh England, berkata angka terkini menunjukkan NHS berada di bawah “tekanan yang teruk dan tidak mampan”.

Profesor Sir Stephen Powis, pengarah perubatan kebangsaan NHS England, berkata bahawa walaupun bilangan pesakit yang mendapatkan rawatan dan kesan tindakan industri, kakitangan telah “memajukan keutamaan utama NHS, dengan bilangan orang menunggu paling lama untuk rawatan elektif terus berkurangan. ”.

lresult sgp

angka keluar sdy

toto bet sdy

pengeluaran hk kemarin

totobet net sgp hari ini