site

Set kepala Sony PlayStation VR2 dilancarkan pada awal 2023: Apa yang diharapkan

Sony akhirnya mengumumkan pelancaran PlayStation VR2 akan berlangsung pada awal 2022. Syarikat itu telah mengeluarkan tweet dan siaran Instagram untuk perkara yang sama. Itu hanya meninggalkan harga produk di belakang tirai. Syarikat itu telah memberikan butiran produk termasuk beberapa elemen reka bentuk, spesifikasi dan ciri UXnya untuk beberapa bulan yang lalu. Mari lihat apa yang kita tahu setakat ini tentang PS VR2.

Spesifikasi dan ciri Sony PlayStation VR2 (dijangka)

Sony menjangkakan PS VR2 akan menyokong sekitar 20 tajuk termasuk Half-Life: Alyx, spin-off Horizon, dan versi VR No Man’s Sky. Walau bagaimanapun, tarikan sebenar mestilah perkakasan.

Sebagai permulaan, PlayStation VR2 tidak akan bergantung pada telefon untuk penjejakan gerakan. Sebaliknya, ia akan menggunakan kamera dalaman terbina dalam pada set kepala. Kini terima kasih kepada kamera ini, pengguna PS VR 2 akan dapat melihat persekitaran mereka melalui set kepala. Ini adalah salah satu daripada beberapa ciri UX bagi set kepala PlayStation yang akan datang.

Sorotan UX lain peranti termasuk:

  • Kawasan Main Tersuai: Imbas kawasan permainan di dunia nyata menggunakan kamera bersepadu dan peranti akan memberi amaran kepada anda apabila anda hendak melintasi sempadan itu.
  • Mod VR: Ini akan menjadi persekitaran maya 360° dengan resolusi 4000 x 2040 HDR (2000 x 2040 setiap mata) dan kadar penyegaran 90Hz/120Hz.
  • Mod Sinematik: Mod ini membolehkan anda melihat sistem PS5, UI dan semua kandungan media bukan VR (termasuk permainan) pada skrin pawagam maya. Main semula akan dibuat dalam resolusi 1920×1080 HDR dan kadar muat semula 24/60Hz/120Hz.
  • Siarkan Diri Sendiri Semasa Bermain: Sambungkan kamera Sony PlayStation 5 HD dan anda akan mendapat pilihan untuk menyiarkan reaksi dan pendapat anda tentang permainan/permainan semasa anda bermain.

PS VR2

Mengenai reka bentuk, PS VR 2 mempunyai lubang untuk mengeluarkan udara. Ia akan menjadi pengawal berbentuk bola sukan dengan haptik seperti pengawal PS5 DualSense. Ia dikatakan menyokong pengesanan sentuhan jari juga supaya sistem boleh mengetahui respons anda tanpa perlu menekan.

Sekarang apa isu yang mendesak, sekurang-kurangnya buat masa ini, ialah perkara itu berfungsi dengan PS5 sahaja dan kita semua tahu betapa sukarnya untuk mendapatkan konsol Sony terkini. Kami berharap ia dapat diselesaikan pada masa PlayStation VR2 tiba.

Untuk lebih berita teknologi, ulasan produkciri dan kemas kini teknologi sains, teruskan membaca Digit.dalam.

Totobet Hongkong

Keluaran HKPengeluaran HKData HK

Togel SDY Hari Ini

Result Singapore

Result Sydney

Data SDY Hari Ini