site

The Elder Scrolls Online: High Isle – An Elder Scrolls dahulu

The Elder Scrolls Online pertama kali dikeluarkan pada tahun 2014. 8 tahun kemudian, dan MMO masih berjalan dengan kuat dengan komuniti yang besar, yang mengatakan sesuatu. Pengembangan terbaharu, The Elder Scrolls Online: High Isle, baru sahaja dikeluarkan bulan lepas dan membawa kami ke rumah bersejarah perlumbaan Breton. Kami mempunyai peluang untuk meneroka dunia terbuka terbaru MMO dan perkara yang ditawarkannya. Ambil perhatian bahawa kami tidak bermain ESO secara meluas sebelum ini, jadi anggap ini sebagai perspektif pemain yang agak baharu.

Melangkah ke tempat baharu – Kepulauan Systres

Kebanyakan pengembangan sebelumnya dalam The Elder Scrolls Online adalah untuk lokasi yang orang telah biasa atau pernah lawati dalam permainan sebelumnya. Fikirkan Summerset, Morrowind, Skyrim dsb. Dengan High Isle, kami mempunyai kawasan baharu untuk diterokai, Systres Archipelago, yang terletak di High Rock. Lokasi yang hanya dilihat pada peta jalan kembali dalam Elder Scrolls II: Daggerfall. Terdapat dua perkara yang segera terlintas di fikiran di sini, yang pertama ialah pembangun mempunyai lembaran bersih untuk membayangkan wilayah baru yang belum diterokai di Tamriel ini dan menjadi liar dengannya (yang mereka lakukan), dan kedua, jangkaan pemain adalah lebih mudah untuk urus apabila anda tidak mempunyai kandungan sedia ada untuk dibandingkan. Dua perkara yang memihak kepada DLC baharu sebenarnya.

Walaupun begitu, Kepulauan Systres ialah tempat yang cantik untuk diterokai, lengkap dengan banyak kehijauan, ladang bunga matahari, dan dihiasi dengan runtuhan, dusun druidic purba dan istana tinggi. Ia bukan semua pelangi dan rama-rama, merentasi landskap anda juga mempunyai beberapa siri rekahan gunung berapi yang hampir bersedia untuk meletup. Sungguh menyeronokkan berlari mengelilingi landskap yang indah ini dan menemui rahsia serta khazanah di semua sudut dan celahnya, yang mempunyai banyak perkara.

The Elder Scrolls Online: Kisah High Isle – Sebuah plot yang agak menarik

The Elder Scrolls Online: High Isle Ascendant Order

Sejujurnya, kami tidak banyak bermain The Elder Scrolls Online, tetapi daripada apa yang kami lihat dalam talian dan dari apa yang kami mainkan, cerita di High Isle adalah sedikit perubahan dalam rentak daripada penceritaan serantau biasa yang disertakan dengan setiap pengembangan baharu. Kali ini, ceritanya tertumpu kepada politik serantau; tidak ada masalah besar yang anda perlu tangani. Kisah ini bermula di Teluk Gonfalon, di mana Persatuan Orang Teguh mengadakan sidang kemuncak dengan harapan dapat menamatkan Perang Tiga Panji. Walau bagaimanapun, perang sebagai mesin yang menghasilkan wang, kumpulan tertentu, yang dikenali sebagai Ascendant Order, mempunyai alasan tersendiri untuk memastikan keamanan bukan pilihan. Bertindak daripada bayang-bayang, Ascendant Order menggunakan semua alat yang ada untuk mengganggu rundingan damai daripada bayang-bayang. Sudah tentu, ia tidak begitu epik di atas kertas, tetapi ia cukup menyeronokkan, dan ia terasa seperti menghirup udara segar dari shtick berhenti-dunia-dari-penghujung yang biasa. Sebagai tambahan, lakonan suara dan penulisan biasanya terbaik dengan permainan Elder Scrolls, dan itu nampaknya diteruskan dengan High Isle.

Apa yang baharu dalam The Elder Scrolls Online: High Isle

Nah, sebagai tambahan kepada wilayah baharu untuk diterokai, High Isle memperkenalkan dua lagi rakan yang boleh menyertai anda semasa anda mencari. Pengembangan sebelumnya memperkenalkan sistem pengiring, yang mempunyai dua NPC; dengan High Isle, anda mempunyai dua lagi – Isobel Velois dan Ember. Yang pertama ialah seorang kesatria yang percaya kepada undang-undang dan keadilan, jadi tindakan yang anda lakukan yang tidak selaras dengan itu tidak akan sesuai dengan Isobel. Ember sebaliknya adalah ahli sihir jalanan yang percaya pada akhirnya membenarkan cara. Kedua-duanya mempunyai pencarian pengenalan yang sangat baik yang kami temui secara tidak sengaja, kami tidak perlu pergi memburu mereka.

Seterusnya kita telah mendapat peristiwa dunia baharu, retakan Gunung Berapi yang kita bincangkan sebelum ini. Ini serupa dengan gerbang Oblivion atau Harrowstorms daripada pengembangan sebelumnya. Di sini, pemain membantu druid Stonelore untuk menutup celah-celah ini sambil menembak Daedra. Ini memerlukan ramai orang untuk bermain, dan sepanjang masa kami bermain, tiada gunanya kami tidak mempunyai cukup pemain. Itu bagus, MMO dengan pemain aktif sentiasa menjadi kelebihan.

Peluasan itu juga disertakan dengan percubaan baharu 12 orang, di mana anda menangani ancaman lanun ke Kepulauan Systres. Malangnya, kami tidak sempat mencuba. Tetapi terdapat pelbagai pergaduhan bos baharu, barangan dan pencapaian yang perlu dicapai.

Akhir sekali, High Isle memperkenalkan permainan kad baharu ke dalam campuran, Tales of Tribute. Ini juga kami tidak terlibat terlalu banyak, tetapi kami telah melalui seperti tutorial untuk permainan dan kami akan jujur, tiada apa-apa yang tersekat. Sekarang kita tidak boleh mengatakan ia rumit, tetapi kita tidak bersedia secara mental untuk situasi Gwent yang lain kerana sesetengah daripada kita cenderung menjadi taksub.

The Elder Scrolls Online: High Isle – Permainan

Tiada yang baharu dari segi permainan. Itu biasanya berlaku dengan kebanyakan pengembangan MMO apabila ia berkaitan dengan mekanik permainan teras. Walau bagaimanapun, terdapat banyak perubahan baki dan tweak, dan kami pasti akan terdapat lebih banyak perubahan dan tweak baki pada masa hadapan (seperti yang berlaku dengan semua MMO). Kami malangnya tidak begitu menyukai adegan akhir permainan dalam permainan untuk mengulas mengenai perkara ini, tetapi ya, untuk sebahagian besar permainan adalah lebih kurang sama. Tiada yang baru dari segi kelas baru atau apa-apa pun. Kawalan adalah seperti standard, jika anda pernah bermain ESO pada masa lalu atau bahkan permainan Elder Scrolls, anda sepatutnya baik-baik saja. Walau bagaimanapun, isu yang kami hadapi dengan permainan itu apabila ia mula-mula dilancarkan dan sehingga kini masih kekal sebagai pertarungan yang agak janky bagi permainan itu. Walaupun mempunyai lebih banyak aksi dan pertempuran berasaskan kemahiran, ia selalunya boleh berasa tidak responsif dan perlahan dalam ESO. Ia mungkin hanya ping kami juga, tetapi kami telah memainkan beberapa MMO lain tanpa mengalami sebarang masalah sedemikian.

Berlari-lari dan mencari adalah sama menyeronokkan, dan sangat mudah untuk diketepikan di High Isle, kerana anda akan sering menjumpai pencarian sampingan semasa anda berada di tengah-tengah pencarian lain. Ini boleh menjadi pro atau kontra untuk sesetengah orang, bergantung pada sejauh mana fokus dan kecekapan anda ingin melakukan pencarian, tetapi itulah pengalaman Elder Scrolls. Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan, jadi anda perlu bersedia untuk itu. Terutamanya jika anda seorang pemain baru dan tidak mempunyai pemasangan yang pantas dan sebagainya. Itulah antara perkara yang benar-benar menjengkelkan kami tentang ESO, kerana dapat mempercepatkan pemasangan anda sebanyak 1% setiap 20 jam (oh dan pemasa kerajinan, oh; ya, kami tidak akan bercakap tentang kerajinan di sini).

Semua yang dikatakan, tiada apa-apa yang baru di sini. Ia adalah keadaan yang sama-lama-sama-lama. Walaupun kami sebagai pemain yang agak baru gembira, veteran yang kembali mungkin berasa sedikit keletihan pada ketika ini. Bercakap mengenainya, kami berpendapat High Isle ialah tempat yang bagus untuk pemain baharu bermula, sebelum mereka menentang Tamriel yang lain.

The Elder Scrolls Online: High Isle – Keputusan

Kepulauan Systres ialah wilayah baharu yang cantik untuk diterokai, penceritaan, penulisan dan lakonan suara adalah baik secara keseluruhan. Permainannya hampir sama. Terdapat beberapa aktiviti baharu yang perlu dilakukan juga, dan secara keseluruhannya kami akan mengatakan bahawa kami sebenarnya berseronok bermain High Isle dan mungkin bertahan lebih lama kali ini.

SKOR! – 7/10

MOAR!

pemaju: ZeniMax Online Studios

Penerbit: Bethesda Softworks

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X dan Series S, macOS

Dimainkan: Tingkap

harga: Rs 2,499 (termasuk permainan asas), Rs 1,799 (jika anda sudah mempunyai permainan asas)

Tag:

the elder scrolls online high isle review
orang tua skrol dalam talian
skrol penatua dalam talian
skrol yang lebih tua
tatal yang lebih tua
orang tua skrol dalam talian high isle
tatal tua dalam talian pulau tinggi
tatal tua dalam talian permainan pulau tinggi

Hongkong Prize

Togel SDY Hari Ini

Data Pengeluaran SGP

Keluaran Sydney

Pengeluaran Sidney Hari Ini